Catalog produse
10 Activități pentru copii – Distractive și Educative în perioada de CARANTINĂ! 18/03/2020

Dacă ești părinte și ai un copil energic, sau poate chiar doi și nu mai știi ce activități să faci cu el/ei, noi îți propunem 10 activități în care te vor ajuta nu doar să petreci timp de calitate cu ei, ci și să te distrezi.

Ce presupune cu adevărat timpul de calitate:

În familie, timpul de calitate nu trebuie să coste mult. De fapt, nu e vorba de bani. Este strict despre a petrece timp împreună și a vă bucura de prezența celuilalt.

Copilul tău apreciază timpul petrecut cu tine

Cea mai simplă activitate făcută cu ai noștri copii poate rămâne în memoria lor pe tot parcursul vieții. Renunțând la rutina ta și încercând ceva nou este una dintre cele mai bune modalități de a te angaja în activități distractive pe care le vei privi din nou de-a lungul anilor.

Iată cele 10 activități pentru copii pe care ți le propunem pentru a avea o relație cât mai armonioasă cu ei:

1.Desen pe numere – Paiting by numbers

Transforma placerea de a colora intr-o capodopera usor de realizat, doar urmarind instructiunile si conturul imprimat de pe suprafata de desen. Activitate relaxanta, prin care exersezi tehnici de desen, la finalul careia obtii o lucrare deosebită, pictura pe numere este un produs care ne ajuta  sa visam, iar imaginatia sa prinda  aripi... 

Dimensiune:        30 x 40 cm             40x50cm

Setul include o rama din lemn panza de pictura din bumbac tratat (cu o diagrama pe numere printata) acuarele (vopsele acriclice numerotate - atatea culori cate numere are scise pe panza), doua pensule, doua agatatoare de perete.

Diagrama are doar conturul trasat si este completata cu numere. Acuarelele sunt si ele numerotate,  trebuie sa pictați in functie de numerele afisate.

 

2.Faceți puzzle-uri

 Puzzle-urile sunt o activitate cu foarte multe efecte pozitive. Pe lângă faptul că este distractivă și provocatoare pentru copii, îi ajută și în dezvoltarea mai multor procese cognitive și a motricității. Trebuie doar să fii atent/ă să alegi acele puzzle-uri care sunt potrivite vârstei lor.

3.Set cuburi „Alfabet” RO și RU

Încurajați dorința copiilor de a învăța lucruri noi de la vârste fragede. Acest set cu litere colorate va stârni interesul celor mici prin activități de sortare pe culori, de construcție și pe măsură ce cresc de formare a cuvintelor simple.

Cuburile sunt din plastic tare, de dimensiune ideală pentru mânuțele mici ale copiilor. Setul promovează activități de recunoaștere a literelor, precum și de formare a cuvintelor simple.

RO               RU  

 

4.QUILLING

 

daca stii ca iti place sa creezi, sa te joci cu formele si culorile, consideri hartia colorata o modalitate de exprimare, ai vrea sa faci obiecte decorative utile cu ajutorul ei, atungi alege tehnica quilling.

Materialele pe care trebuie sa le folosesti

Avand in vedere ca nivelul de indemanare pe care il presupune quilling-ul este unul ridicat, nu vei putea deprinde tainele acestui hobby fara un set obligatoriu de materiale si accesorii pentru quilling. Printre ele se numara:

 • hârtie quiling;
 • unealta de quilling cu ac;
 • adeziv;
 • sablon pentru quilling;
 • pieptene;
 • aparat pentru ondulat hartia;
 • sablon pentru forme 3D.

                 

5.Jocuri de masă 

Petrece timpul liber intr-un mod distractiv alaturi de prieteni sau împreună cu părinții – frați/surori cu scopul de a distra sau relaxa.  Vezi gama de jocuri de masă, care au variante ale jocurilor clasice preferate. Joacă şi află care este preferatul tău.

      

6.Șah/Dame

Șahul - beneficii și avantaje în dezvoltarea intelectuală a copiilor

Șahul poate juca un rol important în dezvoltarea intelectuală a copiilor care îl practică. Acest joc clasic de strategie - face copiii mai deștepți, crește concentrarea, capacitățile intelectuale, memoria, dar și gândirea analitică și abstractă.

Iată cele mai importante beneficii ale șahului și de la ce vârstă poti iniția prichindelul în tainele acestui minunat joc intelectual!

 • Concentrarea

Unul dintre cele mai importante beneficii constă în creșterea capacității de atenție și concentrare. Șahul cere  atenție maximă la orice mișcare a adversarului pentru a putea gândi strategia și mutarea următoare. Dacă se ratează o mișcare, tot jocul poate fi compromis.

 • Anticiparea

Cei micii învață să anticipeze o anumită mișcare înainte ca aceasta să se întâmple. Ei își dezvoltă  capacitatea de a gândi înainte de a acționa, ceea ce îi va ajuta enorm la maturitate și îi va scăpa dintr-o multime de situații jenante sau complicate. Micuții învață să vizualizeze mental tabla de șah și mișcările înainte de a le pune în practică. Este important când îi înveți pe copii șah să îi stimulezi să își răspundă mereu la urmatoarea întrebare înainte de a face o mutare "dacă aș face acest lucru, ce s-ar putea întâmpla atunci, și cum aș putea răspunde?".

 • Responsabilitate

Șahul face copiii să fie mai responsabili. Să își asume alegerile, mutările, strategiile și devin responsabili pentru felul în care decurge jocul. În plus, acest joc are reguli stricte, bine definite pe care micuții sunt obligați să le respecte și să- și asume responsabilitatea pentru ele. Toate acestea îi vor folosi mai târziu în viață, la maturitate, atunci când sunt puși în fața unor situații în care trebuie să ia decizii și să își asume răspunderea pentru ele.

 • Gândirea concretă, dar și abstractă

Copiii sunt stimulați să gândească logic fiecare mișcare, să prevadă mișcările adversarului și să realizeze în minte o strategie. De asemenea, sunt încurajați să treacă peste detalii și să ia mereu în considerare imaginea de ansamblu, îi ajută să rezolve probleme printr-o gândire independentă și le stimulează creativitatea.

 • Memoria

Șahul ajută la îmbunătățirea memoriei la copii. Stimulii vizuali pe care îi presupune tabla de șah precum și reținerea mișcărilor adversarilor reprezintă exerciții nemaipomenite pentru a antrena și exersa memoria.

 • Răbdarea

Răbdarea nu este una dintre calitățile principale ale copiilor. Șahul, însă, este unul dintre jocurile care necesită o cantitate generoasă de răbdare, îi ajută pe copii să își dezvolte și cultive această abilitate destul de greu de cultivat.

 • Latura socială

Șahul are și o latură socială pe care o impune jucătorilor. Există o etichetă a acestui joc și le oferaă micuților posibilitatea de a socializa și lega prietenii.

7.Broderie în cruciuliță

Ce conțien kit-ul

 • Pânză tăiată la dimensiunea necesară
 • Fire mouline
 • O diagramă mărită
 • Un carton cu găuri pentru fire (excepţie la miniaturi)
 • Instrucţiuni traduse
 • Ac special daptat modelului
 • O imagine color

Aranjarea firelor

Începeți prin a compara culorile firelor cu cele din diagrama şi a le tria. Puneţi firele pe cartonul găurit, separate pe culori şi notaţi semnul corespondent de pe diagramă. Divizaţi firul în cele 6 firişoare. Cruciuliţa se coase în general cu două fire. Dacă diagrama specifică explicit, se coase într-un fir. Fiecare pătrăţel de pe diagrama corespunde unei cruciuliţe de pe pânză. Liniile continue de pe diagramă reprezintă cusătura în punct de contur ce se coase în general cu un fir.

Surfilarea pânzei şi determinarea mijlocului pânzei

Surfilaţi pânza pentru a nu se destrăma.

B. Determinaţi apoi centrul pânzei prin împăturire în patru după mijlocul fiecărei laturi sau ghidându-vă după semnele de pe pânză dacă este imprimată. Puteţi să însemnaţi liniile de mijloc prin coasere cu un firişor de mouline, ajuntându-vă astfel la numărat. La intersecţia firelor este mijlocul pânzei şi începeţi să brodaţi de aici (urmăriţi săgeţile de pe diagrama), de preferinţă cu suprafaţa mai mare de o anumită culoare şi apoi complentând cu suprafeţele mai mici.

Brodarea

Pentru a avea suficient fir, este bine să coaseți rândurile cu o jumătate de cruciuliţă şi apoi să vă întoarceţi cu jumătatea de cruciuliţă de deasupra. Atenție ca jumătatea de cruciuliţă de deasupra să fi întotdeauna în acelaşi sens.

​8.Pastă de modelat


Da viata imaginatiei tale cu pasta de modelat, acum toate visele tale devin realitate!
Lasa-ti imaginatia sa zboare si creaza, construieste, modeleaza!
Nu udati plastelina, doar daca este necesar, in momentul refolosirii adaugati cate o picatura de apa pentru a-i reda elasticitatea.

8.Acuarelă pentru față

Cum să pictaţi copiii mici şi mari pe faţă:

O activitate mai amuzantă nu cred că există…. Pentru petreceri, jocuri acasă sau în tabere şi excursii, la parade sau jocuri de fotbal, nu ar trebui să lipsească…

Materiale necesare

·        Culori speciale pentru pictat ( create special pentru aceasta activitate, pe baza de substanţe si plante care nu provoacă alergii) https://www.papirus.md/ldbslpb829cz/?search=Acuarela%20pentru%20fata&c=undefined
·        Un pahar cu apă curată
·        Pensule groase şi subţiri
·        Un burete curat
·        Servetele umede
·        Servetele uscate
·        O oglindă
·        Obtional, sclipici
·        Şi, binenţes, nişte imagini ca model pentru cei care doresc acest lucru


Cum procedăm când pictăm copiii pe faţă?
Mai jos găsiţi câţiva paşi utili pe care să-i urmaţi

 1. Puneti modelul pe un scaun (obţional cu un prosop în jurul umerilor).
 2. Legaţi la spate părul lung ca să nu va deranjeze dacă e cazul.
 3. Curăţaţi faţa copilului cu un şerveţel umed.
 4. Aplicaţi vopseaua de bază cu un bureţel pentru machiaj astfel încât să acopere toată faţa.
 5. Pictaţi detaliile cu pensule de machiaj în funcţie de instrucţiunile de folosinţă, aplicând culorile mai deschise primele. Folosiţi o pensula subţire pentru liniile fine.
 6. Puneţi copilul  să privească în sus atunci când pictaţi sub ochi.
 7. Când se termină “distracţia”, îndepărtaţi vopseaua cu apă şi săpun sau cu demachiant sau serveţel umed
 
Observaţii legate de pictura pe faţă
 

• Pictaţi mereu pe pielea curată şi folositi pensule şi bureţi curaţi.
• Amestecaţi vopselele pentru a vă crea propriile culori.
• Pictaţi tot ce vă trece prin minte.
• Fiţi atenţi atunci când pictaţi în jurul ochilor.
• Nu folosiţi niciodată vopsele pe cineva care are o problemă la piele sau o alergie.

 
Implicaţi şi copiii
 
Dacă sunt mai mărişori putem să–i grupăm câte doi şi să le propunem să se picteze între ei. Aceasta activitate poate să se transforme în concurs, urmat de expoziţie cu “opera de artă”. 

9. Pictăm pe ouă

Pictarea ouălor este o activitate in care-ti poti implica toata familia, mai ales copiii. Pentru ca este distractiv! Realizați diferite modele folosind o varietate de vopsea netoxice. Vă puteți distra creându-vă propriile modele.

Cum pictam ouăle:

 1. alegem culoarea dorită 
 2. cu pensula pictăm în diferite culori desenul marcat pe ou

10. Accesorii Craft

Nimic nu se compară cu bucuria primei reușite, a primului lucru ieșit din mâinile noastre. Ne amintim cu bucurie de prima brățară făcută împreună cu mama și dăruită cu dragoste prietenei noastre, de prima scrisoare plină de culoare, care ca un curcubeu a adus zâmbetul pe chipul destinatarului.

Într-o lume în care totul ni se dă de-a gata, proiectele handmade reușesc să readucă la lumină lucrurile create cu emoție, cu dragoste și pasiune, dăruite cu dedicație celor mai dragi ființe din viața noastră. În plus, dincolo de senzațiile pe care le oferim la pachet cu obiectele dăruite, făcute cu mânuța noastră, proiectele handmade sunt extrem de utile atât pentru adulți, cât și pentru copii: ne relaxează, ne dezvoltă creativitatea, grija și răbdarea, făcându-ne mai pozitivi și plini de satisfacție.

De aceea, pentru a promova obiectele handmade și unicitatea acestora, astăzi îți propunem o serie de accesorii care nu trebuie să-ți lipsească în proiectele tale handmade, pentru a crea cele mai frumoase obiecte pe care le-ai văzut vreodată.

 

Totul pentru pasionații de craft și handmade, profesioniști sau începători, pentru activitățile de lucru manual sau doar pentru distracție ai gama „MAXI”